Het verhaal van Elst

Waar wegen kruisen
en mensen
elkaar ontmoeten

Elst, eigenzinnig middelpunt van de regio

Het verhaal van Elst 

In het hart van het van oudsher waterrijke rivierenland, op een verhoogde plek waar zanderige stroomruggen samenkomen, ligt Elst. Een centrale plek tussen Arnhem en Nijmegen waar al eeuwenlang wegen elkaar kruisen en mensen elkaar ontmoeten.

Van Bataven en Romeinen tot Christelijke zendelingen en pelgrimgangers: allemaal vonden ze hun weg naar het centrum dat uitgroeide tot een plek van handelaren en ambachtslieden. De rijke geschiedenis en uitstekende bereikbaarheid zorgen ervoor dat Elst tegenwoordig nog steeds een centrale plek is waar mensen willen wonen, werken, winkelen, recreëren en elkaar ontmoeten. De nabijheid van de natuur in de Betuwe en de stedelijke voorzieningen van Arnhem en Nijmegen geven de plek iets extra’s.

Het is de combinatie van de groene leefomgeving, het eigenzinnige dorpse karakter, de cultuurhistorie van het gebied en de nabijheid van stedelijke dynamiek die Elst tot een aantrekkelijke plek maken om te bezoeken en naar terug te keren. Hier vind je de ruimte die je nodig hebt om te leven en je dromen waar te maken.

Persoonlijke aandacht, ambachtelijke kwaliteit en het eigenzinnige karakter van de Elstenaren maken daar een vitaal onderdeel van uit. Dit alles zorgt ervoor dat Elst een plek is waar je vindt wat je zoekt; een plek waar je blijft.